Cape Coral

Cape Coral är en av flera tropiska städer på den sydvästra kusten i Florida, omgiven av mer än 100 barriäröar. Staden är uppbyggd av över 600 km söt- och saltvattenkanaler. Cape Coral har fler kanaler än den italienska staden Venedig. Med tillgång till ändlösa mil av stränder finns möjligheter till sol och-badsporter såsom jetskiing, windsurfing och beachvolleyboll. Cape Coral har ungefär 330 soldagar/år. Klimatet i Cape Coral är subtropiskt, vilket innebär att somrarna är långa, fuktiga och varma. Vintrarna är korta, torra och milda.  

Fort Myers Beach

Fort Myers är en barriärö med fantastisk kritvit potatismjölstrand. Ön erbjuder långa stränder med stort utbud av restauranger, barer och olika vatten- och strandsporter. 

 

Sanibel Island & Captiva Island

Öarna med karibisk känsla. Atmosfären är lugn och stränderna är långa naturstränder. Stränderna är välkända och högt rankade som USA:s bästa stränder.  Öarna är mycket kända för alla sina vackra snäckor och anses av snäcksamlare vara de allra bästa i hela USA

 

Utflykter

Orlando, och alla temaparkerna som finns där, ligger ca 3 timmar bort med bil. För de shoppingsugna finns flera stora märkesoutlets och shoppingmalls i närheten, bl.a. Tanger Outlet i Ft. Myers. Att utgå från Fort Myers är perfekt för att besöka Key West. Med Key West Express tar båtresan cirka 3,5 timma.